Confidenţialitate

Zi de BINE: Omul care donează mașini familiilor sărace | AUDIO

Când eram mică și mă jucam la garaje, în spatele blocului, unul dintre ele avea mereu ușile deschise cât era ziua de lungă. Odată mi-am făcut curaj să intru și m-am împrietenit cu vecinul. Meșterea toată ziua la o Dacie și când termina se apuca să facă icoane în lemn, pirogravură. Mă lăsa să stau ore în șir să îl observ cum meșterea cu migală, când la mașini, când la icoane. Și azi îmi zboară gândul la mișcările mâinilor lui și la frumusețile cărora le dădea viață.

Lucrurile la care suntem expuși în copilărie ne formează! Și Elliot Middleton îl urmărea pe tatăl lui reparând toată ziua mașini. Acum are 38 de ani, lucrează în propriul restaurant, dar ca hobby repară și el mașini, exact ca tatăl lui. De fapt, trăiește cu răpciugile de fier la el în curte și când mai are 5 minute, mai pune mâna să repare ceva. Ce face cu ele apoi? Le dăruiește! Le donează familiilor de la țară unde nu există niciun mijloc de transport, unde dacă nu ai mașină atunci nu poți să ai nici serviciu.

Până acum a strâns 100 de răpciugi din donații și a pus pe picioare 33 dintre ele, care și-au găsit drumul spre oameni a căror normalitate depindea de un amărât mijloc de transport!

Asta e la ei. Dar oare nu se poate și la noi? Dacă știți un om bun despre care merită vorbit sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.