Confidenţialitate

Zi de BINE: Mihaela Chiper, omul care face dreptate copiilor

“Anul trecut am descoperit cu stupoare că în România există o singură cameră de audiere pentru minori echipată, dotată profesionist.

Până atunci, copilul-victimă era audiat de polițist, DGASPC, procuror, judecător – și cu fiecare audiere, copilul trăia din nou trauma.

Am înțeles repede cât de importantă e o astfel de cameră pentru a crește șansele de aflare a adevărului. Ce n-am înțeles e de ce nu există astfel de spații în fiecare județ din țară. Așa că, la Asociația Zi de BINE, ne-am spus că e o cauză în care merită să ne implicăm.

Luna această inaugurăm, la Bacău, cea de-a 7-a cameră de audiere, care schimbă cu totul felul în care copilul-victimă a unei infracțiuni e văzut, ascultat, înțeles. Și n-am fi putut să facem toate aceste spații fără ajutorul Asociației VIS, care s-a născut cu această ocazie și acest scop.

Pe Mihaela Chiper, reporter de televiziune, specializat pe justiție, o cunoșteam deja de aproape 20 de ani. I-am dat pasă de nenumărate ori la știri.

Azi îi dau din nou microfonul și promit s-o întrerup foarte rar, pentru că ce face ea e foarte valoros și mi-aș dori să audă cât mai multă lume despre eforturile ei de a face dreptate copiilor.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

Foto: Unsplash