Confidenţialitate

Zi de BINE: Livada Comunitară Urbană, locul unde copiii învață cum pot avea grijă de bucata lor de oraș | AUDIO

“Îl mai știți pe Zdreanță? Da, cel cu ochii de faianță, firește! Ei bine, chiar pe acolo pe unde cel mai faimos cățel din București se întindea cu burta la soare, în grădina familiei Arghezi, o livadă fără seamăn crește zilele astea, dintr-o colaborare a comunității locale, la inițiativa Fundației Comunitare București, și a instituțiilor ce au în grijă casa memorială a celebrului poet.

Spațiul verde de pe strada Mărțișor chiar a adăpostit la origine o livadă, iar Arghezi a lăsat prin testament dorința ca această destinație să nu se schimbe, numai că anii au trecut și doar câțiva gutui își mai arată roadele azi. Fiecare dintre ei e important. Și lângă ei își vor face apariția tot mai mulți pomi fructiferi, iar lăzile de compost vor face pământ rodnic din orice nu e bun.

Și cel mai bun dintre toate e timpul pe care părinți și copii din zonă vin să-l petreacă în livadă, în loc să fugă cât mai departe de oraș la sfârșit de săptămână. Vin să învețe cum pot avea grijă mai bine de bucata lor de oraș și cum pot lupta pentru ea.

Zic de bine despre Livada Comunitară Urbană pentru că timpul de calitate împreună, timp cu folos pentru tine și pentru alții, nu-i puțin lucru.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.