Confidenţialitate

Zi de BINE: Cofeels, prima cafenea socială din Cluj | AUDIO

“La Cluj, v-aș invita la o cafea bună și o brioșă cu cremă de vanilie. La butoanele esspresorului este Mihai și după latte-ul pe care îl pregătește nu ai putea ghici că e făcut de cineva cu sindrom Down.

Dar desigur, nimeni nu cunoaște mai bine aparatele într-o cafenea decât proprietarul, Lucian Butnaru, un tânăr a cărui pasiune pentru cafea nu s-a îmbrobodit în faptul că are deficiențe de vedere.

De fapt, dacă nu avea ambiția de a se autodepăși permanent, acum Lucian nu ar fi proprietarul primei cafenele sociale din Cluj.

La Cofeels, dragostea pentru cafea s-a împletit cu dragostea pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de natura lor. Din echipa lui face parte și Mădălina, care are surdocecitate și se ocupă de marketing, dar și Livia, care are dizabilități de vedere, dar totodată experiență în organizarea evenimentelor senzoriale. Pentru că la Cofeels nu mergi doar pentru cafea, ci și pentru o experiență de viață!

Zic de Bine despre Lucian Butnaru și a sa întreprindere socială, pentru că o cafea bună merge mereu bine cu o faptă bună!

La plecare nu uitați și de lumânările de soia de pe raft, care sunt aduse de la altă întreprindere socială, care angajează persoane din centrele de plasament.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.