Confidenţialitate

Zelenski: „Sper ca Duminica Floriilor de anul viitor să fie sărbătorită în pace şi libertate de întregul nostru popor” | VIDEO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski speră că la Paştele de anul viitor va fi pace în Ucraina. Liderul de la Kiev și-a exprimat această speranță aseară în mesajul zilnic către poporul ucrainean.

„Sper ca Duminica Floriilor de anul viitor să fie sărbătorită în pace şi libertate de întregul nostru popor! Fie ca cele mai sincere rugăciuni pentru pacea tuturor celor care astăzi celebrează Paştele să fie auzite!”, a spus Zelenski în mesajul său către poporul ucrainean.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare”.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Citește și: Distrugeri de 2,4 miliarde de euro la nivelul patrimoniului Ucrainei. Pierderile pentru veniturile obținute din activități culturale se ridică la 14 miliarde de euro