Confidenţialitate

Zelenski, la peste 200 de zile de război în Ucraina: „Lumea e impresionată, inamicul e panicat”

La împlinirea a 200 de zile de rezistență și contraofensive ale armatei ucrainenene, președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj militarilor care, din februarie, luptă cu rușii invadatori. „Vă mulțumesc pentru toate cele 20 de milioane de secunde în care ați luptat din 24 febriarie”, a spus liderul de la Kiev.

Într-un mesaj de aproape un sfert de oră, președintele Ucrainei le-a mulțumit tuturor comandanților și soldaților de pe front: infanteriști, piloți, militarițor din forțele speciale care au avut misiuni cheie în distrugerea forțelor ruse și a infrastructurii controlate de ei pe teritoriul Ucrainei.

„Lumea e impresionată, inamicul e panicat”, a rezumat președintele Zelensky ultimele succese ale militarilor săi

„Pentru noi, voi care luptați de 200 de zile necontenit, la -15 grade la plus 35, voi sunteți cea mai puternică armată din lume”, a spus, la final președintele Ucrainei.

În emisiunea Deșteptarea, generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, fost șef al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei a explicat unele dintre tacticile de success ale ucrainenilor:

„Ucrainenii realizează operațiunea de ascundere și mascare extrem de eficient nu numai acum, chiar și la începutul invaziei. Am rămas surprins că realizând o operație de ascundere și mascare foarte eficientă, loviturile rușilor, mai ales cu rachetele Iskander și Kalibr nu au dus la neutralizarea apărării ucrainene, nu au dus la neutralizarea sistemelor de supraveghere de tip Radar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat săptămâna trecută organizarea în curând a unei reuniuni speciale a directorilor pentru armament din grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, care numără aproape 50 de ţări.

Ei vor discuta despre modul în care industriile noastre de apărare vor putea echipa mai bine viitoarele forţe.

Citește și: Armata ucraineană a recucerit Iziumul, un oraș cheie din est. Virgil Bălăceanu, general în rezervă: „Rușii doreau să deschidă o axă dar n-au reușit”

Foto: Captură video Facebook / Volodimir Zelenski