Confidenţialitate

Zelenski, către PE: Dovediți că sunteți cu noi. Astfel, viața va învinge moartea și lumina va învinge întunericul | VIDEO

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a vorbit marți, 1 martie 2022, în fața Parlamentului European. Discursul lui Zelenski vine după ce ieri a semnat de urgență o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

„Sunt foarte fericit pentru ce am văzut și ce am auzit aici”, a spus președintele Ucrainei după discursul Robertei Metsola.

Adresându-se Parlamentului European, acesta a mai spus că Ucraina a pierdut vieți „pentru a fi la fel de egali cum sunteți și voi”.

„Nu știam că acesta este prețul pentru unificare. Sute de oameni au fost uciși. Două revoluții, un război și cinci zile de invazie a Federației Ruse. Nu citesc de pe foaie pentru că foaia aceasta cu discursul pălește în fața a ceea ce se întâmplă acum în Ucraina”, a adăugat Zelenski.

„Ucrainenii sunt incredibili. Luptăm pentru pământul nostru și pentru libertatea noastră. Nimeni nu ne poate distruge. Suntem puternici, suntem ucraineni”, a mai spus președintele Ucrainei.

„Ne dorim să ne vedem copiii în viață. Cred că este corect ce ne dorim. Luptăm pentru supraviețuire. Luptăm să fim egali și parte din Europa. Suntem la fel ca și voi. Așa că dovediți că și voi sunteți cu noi. Dovediți că sunteți europeni cu adevărat, iar astfel viața va învinge moartea și lumina va învinge întunericul. Glorie Ucrainei”, a mai spus președintele Ucrainei.

Sursa foto / Colaj: Profimedia

Citește și: Ce este arma termobarică și cum funcționează. Cristian Presură explică la Europa FM

Autor: Carmen Zanfir