Zeci de răniți și dispăruți în urma unui accident, după ce un autocar cu turişti a luat foc

Cel puţin 31 de persoane au fost rănite, iar 17 sunt date dispărute, în urma coliziunii între un autocar cu turişti şi un camion pe o autostradă din sudul Germaniei, în apropiere de localitatea Stammbach, informează BBC News online.

Unele persoane prezintă răni grave şi există temeri că ar putea fi şi mai mulţi morţi.

Poliţia a blocat traficul pe o porţiune a autostrăzii A9 din nordul Bavariei, iar mai multe elicoptere au fost trimise în zonă pentru a ajuta la operaţiunile de salvare.

Poliţia germană a dat dispărute 17 persoane în urma accidentului în care un autocar cu turişti a ars în înregime luni, un accident soldat cu 31 de răniţi, şi se teme că multe persoane au murit, relatează AFP.

”Suntem realişti şi vom avea, la sfârşitul zilei, mai mulţi morţi”, a declarat pentru postul german NTV un purtător de cuvânt al poliţiei, Jürgen Stadter.

El a apreciat că nu există nici cea mai ”mică speranţă” de a găsi în viaţă persoanele date dispărute, cel mai probabil prinse de flăcări în vehicul.

Salvatori au crezut mai întâi că persoanele date dispărute ar fi fugit, din cauza panicii, în pădurea din jur, însă căutări nu au condus la vreun rezultat.

Prins într-un ambuteiaj, autocatul care transporta 48 de persoane în total – inclusiv doi şoferi – a lovit o semiremorcă din faţă şi a ars integral, a precizat poliţia.

Originea acestui grup de turişti era necunoscută.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS