Confidenţialitate

Zeci de mii de cereri pentru panouri fotovoltaice, în așteptare la Administrația Fondului pentru Mediu. Tanczos Barna cere simplificarea procedurilor

Ministrul Mediului cere Administraţiei Fondului pentru Mediu să simplifice procedurile de evaluare a dosarelor depuse în cadrul programului pentru montarea de panouri fotovoltaice.

Ministrul Mediului Tanczos Barna susține că 45.000 de cereri așteaptă răspuns la momentul actual. O variantă ar fi externalizarea serviciului de analiză a dosarelor:

„Se caută o soluție de externalizare  serviciilor, contractul de externalizare din câte am înțeles de la domnul președinte încă nu este semnat din motive procedurale de achiziție publică”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul adaugă că, în lipsa unor soluţii care să elimine birocraţia în cadrul unor astfel de apeluri de proiecte, nu are rost ca autorităţile să lanseze o nouă ediție a programului, chiar dacă sunt disponibile fonduri de un miliard de euro.

Tanczos Barna anunţă, totodată, că autorităţile pregătesc noua sesiune de depunere a proiectelor, iar pentru aceasta caută soluţii în aşa fel încât să fie nevoie de cât mai puţină birocraţie, de „documente minimale” pentru că „altfel nu va reuşi AFM niciodată să implementeze aceste programe”:

„În paralel pregătim noua sesiune pentru panourile fotovoltaice și căutăm un mod mai suplu, fără aceste documente, fără birocrație. Dacă găsim această soluție, probabil noua sesiune o să fie o sesiune automatizată, cu documente minimale.”

Foto: Shutterstock