Zeci de kilograme de cocaina ar fi urmat sa ajunga la mafia italiana cu ajutorul unui roman

Procurorii DIICOT și polițiștii au confiscat zeci de kilograme de cocaină care ar fi urmat să ajungă la mafia italiană, cu ajutorul unui român.

In vârstă de 61 de ani, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și este acuzat de complicitate la trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT și polițiștii au confiscat zeci de kilograme de cocaină care ar fi urmat să ajungă la mafia italiană, cu ajutorul unui român.

Drogurile proveneau din Bolivia, iar acesta ar fi trebuit să le livreze mai departe capilor unei rețele din Milano.

Anchetatorii au suspiciuni că, începând din luna noiembrie a anului trecut, românul a ajutat mai mulți cetățeni italieni să cumpere și să transporte cocaină provenită din Bolivia, cu destinația Milano.

Italienii sunt membri unei celule mafiote din Calabria – aflată în structura uneia dintre cele mai periculoase organizații criminale suspectată de infracțiuni privind traficul de droguri și omucideri.

Pentru ca drogurile să fie transportate cu succes din Bolivia în Italia și pentru a evita interceptarea drogurilor de către autorități, furnizorii acestora le-au ascuns în material feros.

Italienii au tinut legatura cu românul care, prin firma sa, a intermediat operatiuni de import marfuri.

Containerul în care se aflau drogurile a ajuns în Portul Constanța, iar suspecții intenționau să-l transporte apoi spre Milano cu mașina.