Confidenţialitate

Zeci de inspectori de sănătate publică din toată țara vor face controale pe litoral. Neregulile vor fi sancționate dur | AUDIO

Hotelurile, terasele restaurantele și magazinele de alimentație de pe litoral au intrat în vizorul poliției sanitare. A început Comandamentul „Litoral” în care zeci de inspectori de sănătate publică, detașați din toată țara, vor face controale în stațiuni și, dacă vor găsi nereguli, vor da sancțiuni dure.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspectorii sanitari detașați pe litoral de la direcțiile de sănătate publică din țară vor munci alături de colegii constănțeni.

„Vom merge atât la sesizare cât și prin sondaj. Vor fi echipele din țară pe zona Eforie, Techirghiol, până în Vama Veche. Va fi un inspector detașat, cu un inspector de la DSP Constanța”, a explicat directorul DSP Constanța, Cristina Schipor.

Unitățile găsite cu nereguli din punct de vedre igienico-sanitar vor fi amendate, chiar și închise. Acordarea asistenței medicale pentru turiști în timpul vacanțelor cade în sarcina echipelor SMURD ale ISU. În situații de urgență se sună la 112.

În plus: „Sunt și complexe turistice mari care au cabinet medical. Au asistent, au, unele, și medic”.

Autoritățile de pe litoral dau asigurări că turiștii pot face baie în mare fără nicio problemă. Pe lângă Apele Române și Institutul de Cercetări Marine, DSP Constanța a suplimentat verificarea calității apei din mare, spune Cristina Schipor: „Monitorizăm apa de îmbăiere cu 50 de puncte de monitorizare zilnică. Până la acest moment, apa este în parametri normali”.

Inspectorii sanitari detașați din țară pe litoral vor veni și vor munci, pe rând, în serii de câte 10 zile, până la sfârșitul sezonului estival.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cel mai aglomerat weekend pe litoral. Sunt cazați peste 100.000 de turiști. Cazarea e mai scumpă de la 1 iulie