Zeci de familii izolate în Pitești după ce o stradă s-a surpat

 

Zeci de familii care locuiesc la periferia Piteştiului au rămas izolate de restul lumii după ce pământul de sub stradă s-a surpat . Oamenii au sesizat autorităţile însă deocamdată singura măsură a fost inchiderea străzii.

 

S-a surpat strada Zamfireşti de la  periferia  Piteştiului si  zeci de familii sunt, de sîmbătă seara, izolate de oraş şi riscă să rămână şi fără utilităţi, dacă autorităţile locale nu intervin rapid cu lucrări de  consolidare.

Oamenii spun ca încă din 2003  au facut mai multe solicitari de consolidare  a malurilor pârâului care trece pe lângă stradă şi care a erodat pământul,  însă  abia anul acesta municipalitatea a găsit de cuviinţă să aloce bani pentru reabilitare.

Singurul drum pe care oamenii care locuiesc in cartierul Zamfireşti, de la periferia Piteştiului, l-ar putea folosi este unul forestier, prin pădure, însă nu este amenjat. Ei se tem că în caz de urgenţă nici pompierii şi nici salvarea nu pot ajunge la ei.

În plus conducta de gaz care alimentează cartierul s-a îndoit şi poate ceda în orice moment  iar conducta de alimentare cu apă este pe punctual de a se rupe, ceea ce înseamnă că zona rămâne şi fără utilităţi.

Viceprimarul Cornel Ionica a spus că va discuta astăzi cu specialiştii  primăriei pentru a găsi soluţii de reconsolidare, însă până atunci 40 de familii care locuiesc în  zona Zamfireşti rămân deocamdată izolate .

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS