Confidenţialitate

Zeci de copii din Gambia au murit după ce le-a fost administrat un sirop de tuse din India. Remediul, distribuit și în alte țări

Anchetă a Organizației Mondiale a Sănătății după ce zeci de copii din Gambia au murit după ce au băut siropuri împotriva tusei și răcelii produse în India. Medicamentele au fost distribuite și în alte țări, nu doar în cea din vestul continentului african.

În urma analizelor de laborator a fost confirmată o contaminare cu dietilen glicol şi etilen glicol în cantităţi inacceptabile a siropurilor pentru copii împotriva tusei şi răcelii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals, precizează o alertă emisă de Organizația Mondială a Sănătății.

„Medicamentele contaminate cu aceste substanţe toxice „ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi decesul a 66 de copii din Gambia”, conform directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Organizația investighează cele întâmplate împreună cu producătorul şi cu autorităţile de reglementare din India.

Citește și: Tailanda: Atac armat la o creșă, soldat cu moartea de cel puțin 31 de persoane. Atacatorul ar fi un fost polițist

Foto: Shutterstock