Zeci de cadre medicale ale Spitalului Județean Galați, în izolare | AUDIO

O secție a Spitalului Județean din Galați a fost închisă după ce o asistentă medicală s-a infectat cu noul coronavirus.

Toți colegii femeii au fost trimiși în izolare la domiciliu și sunt testați.

Potrivit conducerii Spitalului „Sf. Apostol Andrei”, 29 de cadre medicale din Secția Medicală nr. 1 sunt izolate la domiciliu. Secția a fost închisă, iar internările se fac doar în secțiile învecinate.

„Sunt 29 de cadre medicale izolate la domiciliu, 6 medici, din care 3 interniști, 2 radiologi și un neurolog, 15 asistenți medicali din Medicală 1 și Radiologie și opt îngrijitoare. În Secția de Medicală 1 nu se mai fac internări, se vor face internări doar pe Secția Medicală 2.

Acești salariați sunt în curs de testare, azi îi testăm. Chiar dacă ies negativ, Direcția de Sănătate Publică ne-a recomandat să stea în izolare la domiciliu”, afirma directorul Alina Dobrea.

Asistenta care s-a infectat cu virusul COVID-19 a intrat în contact cu numeroși angajați ai spitalului. Aceștia au fost testați și sunt sănătoși, transmite conducerea unității medicale.

„Am mai avut 32 de contacți la UPU cu asistenta confirmată cu COVID, aceștia au ieșit toți negativ (…) Ei vin la muncă din ordinul secretarului de stat Arafat”, a precizat directorul Alina Dobrea.

În spitalul gălățean, se mai află trei pacienți care au COVID-19, internați la Terapie Intensivă, în stare stabilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Emanuela Turcu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS