Confidenţialitate

Zece persoane din Galați și Brăila, care călătorit cu bărbatul infectat cu coronavirus, sunt de negăsit

Autoritățile din Galați și Brăila îi caută în continuare pe pasagerii microbuzului în care a călătorit și bărbatul infectat cu coronavirus.

Cel puțin șase persoane sunt de negăsit, în condițiile în care s-au făcut numeroase apeluri publice, iar Poliția desfășoară ample acțiuni pentru identificarea pasagerilor necunoscuți.

Din cei 17 pasageri din microbuzul de București cu destinația Brăila-Galați, au fost identificați și izolați la domiciliu până acum doar 11, toți din Galați.

Autoritățile mai au de identificat încă doi pasageri din Galați, despre care nu se știe nimic deocamdată.

La Brăila, situația este și mai complicată, pentru că niciunul dintre cei patru pasageri care au coborât acolo la 29 februarie, nu a fost identificat.

Între timp, la Galați, o asociație civică a decis să organizeze un centru de permanență pentru coronavirus.

Cel puțin 20 de voluntari iau legătura cu persoanele aflate în izolare la domiciliu, în fiecare zi, și centralizează datele pe care le transmit apoi Prefecturii și Direcției de Sănătate Publică, ușurând astfel munca autorităților de a monitoriza zilnic situația persoanelor întoarse din țările unde coronavirusul este foarte activ și face victime.

În continuare, se face apel la pasagerii care au călătorit la 29 februarie cu microbuzul care a plecat din București, la ora 12:15, cu destinația Brăila-Galați, să ia legătura de urgență cu autoritățile și să se autoizoleze la domiciliu deîndată.