Confidenţialitate

Zece oameni au murit după ce două elicoptere militare s-au ciocnit în timpul unui zbor de antrenament în Malaysia | VIDEO

Zece oameni au murit după ce două elicoptere militare s-au ciocnit în timpul unei repetiții militare pentru o paradă a Marinei Regale Malaysiene, potrivit BBC. Unul dintre elicoptere a tăiat rotorul celuilalt înainte ca cele două să se prăbușească la sol, arată imaginile publicate de presa locală.

„Marina Regală Malaysiană confirmă că un elicopter pentru operațiuni maritime (HOM-AW139) TLDM și un elicopter TLDM FENNEC s-au prăbușit în timpul repetiției celei de-a 90-a parade de zi TLDM la Baza Lumut TLDM la ora 9.32 în această dimineață”, a confirmat Marina Regală Malaysiană într-un comunicat.

Zece oameni și-au pierdut viața în urma coliziunii dintre cele două elicoptere militare.

„Au fost confirmate la fața locului decesele tuturor victimelor, iar trupurile au fost trimise la Spitalul Militar din Lumut pentru identificare”, a transmis Marina Regală în același comunicat.

Se crede că unul dintre elicoptere, un HOM M503-3 cu șapte persoane la bord, s-a prăbușit pe o pistă de atletism. Celălalt, un Fennec M502-6 care transporta celelalte trei victime, s-a prăbușit într-o piscină din apropiere.

O comisie urmează să investigheze cauza coliziunii fatale dintre cele două elicoptere.

În martie, un elicopter al pazei de coastă malaysiene s-a prăbușit în mare în largul insulei Angsa din Malaysia în timpul unui zbor de antrenament.

Pilotul, copilotul și cei doi pasageri aflați la bord au fost găsiți și salvați de pescari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Raportul anual ce privește starea climatică a Europei: Există o tendință alarmantă continuă de creștere a temperaturilor | VIDEO