Zece medalii obţinute de elevii români la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, de la Yakutsk, Federația Rusă

Elevii români au obţinut trei medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz. Au luat premii la toate cele patru probe ale concursului, chimie, matematică, informatică şi fizică.

La chimie a obţinut o medalie de aur, cu punctaj maxim, Cristian Robert Râclea, elev în clasa a clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi. Alte doua medalii de argint au fost cucerite de Maria Velicu – clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Sabina-Giorgiana Fîrţală – clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedentă a olimpiadei.

La matematică, Andreea Dima, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică – clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au cucerit medalii de bronz. Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Alte două medalii de aur au fost obţinute la proba de informatică, de Darius Marian, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Andrei Costin Oncescu – clasa a X-a la Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, iar Vlad Mihai Rochian – clasa a X-a la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara a câştigat medalia de argint.

Tot medalii de argint au obţinut, la fizică, Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La Olimpiada Internationala Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din şase ţări. Olimpiada s-a desfasurat în perioada 5-11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha, Federaţia Rusă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS