YouTube renunță la High Definition

După NETFLIX, și YouTube anunță că va reduce din calitatea videoclipurilor redate pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea rețelei de internet.

Decizia celor două companii vine după un apel lansat de Comisia Europeană în contextul în care foarte mulți europeni stau în casă izolaţi din cauza pandemiei de coronavirus.

Youtube renunță la High Definition în Europa. Până în prezent, au fost observate doar câteva “vârfuri” de utilizare, dar s-a luat decizia să se acţioneze pentru reducerea la minimum a presiunii exercitate asupra sistemului, au spus reprezentanții YouTube.

Și Netflix a anunțat că va reduce pentru următoarele 30 de zile calitatea imaginilor video în Europa pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet. Conţinutul video de calitate standard nu are la fel de multe detalii grafice şi nu este la fel de clar prin comparaţie cu înregistrările video de înaltă definiţie.

Consumul pe platformele de streaming a crescut pentru că o mare parte dintre cetățenii Europei se află în izolare la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus.

Deciziile au fost luate după ce Comisia Europeană a făcut un apel la serviciile de streaming, operatori și utilizatori pentru a preveni apariția unor probleme.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS