YouTube Connect, aplicația cu care faci live-stream pe YouTube

Asistăm cu toții la moda transmisiunilor live pe rețelele de socializare. Facebook Live și aplicația Periscope pentru Twitter sunt pe un trend ascendent și capătă din ce în ce mai mulți utilizatori. Un lucru pe care l-au observat și cei de la YouTube care au cam rămas în urmă de când Facebook și-a dezvoltat partea de conținut video.

Că YouTube are de multă vreme un serviciu de live-streaming, știm. Însă configurarea acestuia nu se face cu atâta ușurință ca pe Facebook sau Twitter și nu orice utilizator poate face o transmisiune live.

Potrivit publicației Venture Beat însă, această problemă ar urma să fie remediată printr-o aplicație care se va numi YouTube Connect. O aplicație pe care se pare că o vom găsi în librăriile Android și iOs și care va permite oricui să facă streaming video live aproape instant. Se vorbește și despre un news-feed în care utilizatorii vor putea naviga printre clipurile prietenilor sau ale canalelor la care sunt abonați. Iar transmisiunile live ar urma să fie salvate pentru a fi urmărite ulterior.

Așadar YouTube Connect ar completa o largă gamă de servicii ale companiei, care include până acum YouTUbe Gaming, Music, Kids, Creator Studio și Capture. Ce nu avem încă e un anunț oficial, însă s-ar puta să auzim mai multe despre YouTube conect în cadrul unei conferințe ce ar urma să aibă loc în luna mai.