Confidenţialitate

World Vision: Jumătate dintre români își duc hainele vechi la reciclat

Aproape trei români din patru reciclează deșeuri, în majoritate plastic, hârtie, carton și sticlă, arată un studiu realizat la comanda Fundației World Vision România în cadrul campaniei #WardrobeChange.

Doar jumătate (57%) reciclează însă și materialele textile precum hainele vechi, principalele motive indicate fiind protejarea mediului (60%) și faptul că pur și simplu reciclarea este o soluție mai bună decât aruncarea hainelor vechi la coș.

În opinia respondenților, cele mai bune soluții pentru a scăpa de îmbrăcămintea veche sunt donația (80%), urmată de reciclare (74%) și recondiționarea, pentru a putea fi purtate o perioadă mai îndelungată (53%).

Industria textilă a contribuit la poluarea oceanelor cu aproximativ 1,4 milioane de trilioane de particule de fibre de polimeri, conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, în timp ce industria modei este responsabilă pentru 20% din apele uzate ale lumii, 10% din emisiile de carbon și cantități vaste de deșeuri. În fiecare secundă, un camion de gunoi plin de textile este aruncat la groapa de gunoi sau incinerat.

Studiul a fost realizat online, în această primăvară, pe un număr de 2.232 de persoane.