Confidenţialitate

World Press Photo, cea mai importantă selecție de fotografie de presă, se deschide la București pe 9 septembrie

World Press Photo se va deschide și anul acesta în București, cu sprijinul Muzeului Național de Artă al României alături de Ministerul Culturii și Ambasada Olandei în România.

Expoziția va putea fi vizitată începând cu 9 septembrie, de la orele 11.00 la Muzeul Național de Artă al României, intrarea Știrbei Vodă. Programul de vizitare este 9 septembrie – 30 septembrie, de miercuri până duminică, între 11.00-17.00.

„Este al treilea an în care organizăm, alături de Fundația Eidos, expoziția internațională de fotojurnalism World Press Photo la Muzeul Național de Artă al României. Susținem ideile, mesajele și, mai ales, dorim să transmitem împreună emoțiile – elemente ce încadrează și definesc fotografia. Oferim publicului nu doar fragmente de realitate imediată, ci, mai degrabă, secvențe din viața noastră, într-un context ce marchează social, sanitar și spiritual întreaga omenire. Expoziția din acest an va fi martorul în imagini a prezentului și va scrie istorie.” spune Cristina Verona Tobi, Manager interimar al MNAR.

”Într-o lume cu acces rapid la o avalanșă de date, într-un context al știrilor false și al surselor îndoielnice de informație, selecția World Press Photo recunoaște jurnalismul de înalt nivel și sensibilizează un public larg pe o gamă variată de subiecte, la care nu am ajunge fără astfel de evenimente, pentru că sunt realități la care nu avem acces direct, dar pe care, cu empatie, putem să le înțelegem. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce expoziția în România.” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos.

World Press Photo 2020 în cifre

4,282 de fotografi din 125 de țări au înscris anul acesta la World Press Photo 73,996 de fotografii. Dintre aceștia, doar 44 de fotografi au ajuns în selecția finală a juriului.

Evenimentul din București este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.