Confidenţialitate

Wolf-E Rides trece, în epidemie de coronavirus, de la trotinete electrice la realizarea primului robot românesc autonom pentru dezinfectarea spitalelor

Epidemia de coronovarius oferă și lecții de reinventare a unor afaceri românești astfel încât să răspundă celor mai presante nevoi în vreme de criză. Octavian Iosif, CTO Wolf-E Rides, este creatorul primului robot românesc autonom pentru dezinfectarea spitalelor.

Acesta se află deja în variante de testare și ar urma să fie construit la Ploiești, în fabrica unde Wolf-E construia trotinetele românești care puteau fi văzute în special pe străzile din București.

COBOT-19 este numele robotului românesc care ar putea asigura în curând dezinfectarea spitalelor, a unor spații comune, dar și a mijloacelor de transport în comun, fără a expune la substanțe perioculoase sau infecții vreo persoană. Robotul este controlat de la distanță, are senzori pentru a detecta prezența persoanelor sau animalelor, moment în care se oprește instant din funcționare, pentru a nu le pune în pericol sănătatea.

Următoarea versiune COBOT-19 ar urma să fie motorizată, astfel încât să parcurgă trasee predefinite pentru a face dezinfecția spațiilor, fără vreo intervenție umană.

Mai mult, Octavian Iosif spune că întregul proiect este open-source și va fi făcut public după încheierea tuturor testelor, astfel încât să se poată alătura mai mulți producători inițaitivei Wolf-E Rides.

Pentru proiectul pornit de Octavian Iosif de realizare a primului robot românesc autonom pentru dezinfectare, el este declarat om de milioane la Europa FM. Povestea COBOT-19 și modul în care poate fi susținută producția lui, într-un interviu realizat de Toader Păun:

Cum arată COBOT-19, primul robot românesc autonom pentru dezinfectare cu UV