Confidenţialitate

Weekend cu multe intervenții dificile pentru salvamontiști. Aproape 100 de persoane le-au cerut ajutorul | AUDIO

Aproape 100 de persoane au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor doar în ultimele 24 de ore. Cei mai mulți s-au accidentat pe pârtiile de schi ori s-au rătacit în vecinătatea acestora. Salvamontiștii spun că numărul este unul „îngrijorător de mare”. Aceștia îndeamnă la prudență.

Peste 44 de apeluri prin care se socilicita intervenția de urgență a salvamontiștilor au avut loc doar în ultimele 24 de ore.

Cele mai multe, 9 la număr, au fost pentru serviciul Salvamont din Lupeni, din vecinătatea pârtiei Straja. La Sinaia, salvamontul a fost apelat de 6 ori.

Salvatorii au intervenit astfel pentru 95 de persoane.

De vineri până duminică au mai avut loc alte câteva zeci de intervenții.

A fost vorba despre accidentări pe pârtie și despre oameni care s-au rătăcit în apropierea pârtiilor amenajate. Șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu:

„Am avut și cazuri deosebit de grave, multe dintre ele au necesitat transport de urgență cu ambulanța la spital, deci accidente care s-au soldat cu traumatisme care vor necesita tratament îndelungat pentru că vorbim de fracturi, de luxații, de entorse. Am avut și accidente în afara pârtiilor de ski, dar mult mai puține, am avut persoane care au ieșit în zona înaltă de creastă.”

Salvatorii montani îndeamnă la prudență și responsabilitate în această perioadă când cele mai multe pârtii din țară s-au deschis și sunt aglomerate.

De asemenea, avertizează și cu privire la riscul de avalanșe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Documentele care arată că ASPA a sesizat Poliția Locală a Sectorului 6 cu privire la pericolul câinilor din zona Lacul Morii