Confidenţialitate

Weber: Toate pensiile speciale pot fi desființate, mai puțin ale magistraților | AUDIO

Avocat al Poporului, Renate Weber susține că toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților, dacă parlamentarii vor dori acest lucru.

Potrivit acesteia, mai mulți aleși liberali au telefonat-o după desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, dornici ca actul normativ să fie atacat la Curtea Constituțională.

“Mi-au înroșit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcția asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n. red.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, miercuri seara, la TVR.

Avocatul Poporului nu a sesizat, însă, Curtea Constituțională. Legea va ajunge pe masa șefului statului pentru promulgare

„Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu. Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare celelalte categorii”, a mai precizat Renate Weber.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recent, deputaţii şi senatorii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Coaliția de guvernământ plănuiește să o destituie pe Renate Weber din postul de Avocat al Poporului.

Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlalţi prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000 (lei – n. red) – aici nu este vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militari, poliţişti, jandarmi, ei de regulă au pensii de 3.500 – 4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice – deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa”, spunea liberalul Ludovic Orban în 2020, când ocupa funcția de premier.

FOTO: INQUAM Photos: George Călin