We are the city’, imnul Capitalei Europene a Tineretului in 2015, lansat la Cluj

La Cluj, a fost lansat imnul Capitalei Europene a Tineretului, titlu care anul acesta îi revine orașului din vestul țării.

Imnul se numește We are the City , este compus la inițiativa unui DJ român și are și un clip video în care apar imagini de la festivaluri internaționale și evenimente organizate în ultimii ani la Cluj.

Imnul a fost compus la inițiativa DJ-ului Cristian-Daniel și este interpretat de Aminda. Versurile au fost scrise în limba engleză, iar mesajul ar fi acela că tinerii se identifică cu orașul în care trăiesc și unde revin din călătoriile lor prin lume, pentru că aici, muzica nu se oprește.

Titlul de capitală europeană a tineretului a fost introdus în 2009, cu scopul de a promova un oraș. Rotterdam a fost prima capitală europeană a Tineretului, iar anul trecut, titlul a fost obținut de orașul Salonic din Grecia. Anul acesta, a venit rândul Clujului. Pe tot parcursul anului, aici au loc peste 1500 de evenimente: concerte, spectacole de teatru, proiecții de filme. Cea mai importantă manifestare este Untold festival, ocazie cu care vor susține concerte David Guetta și Avicii.