Confidenţialitate

Washington după proteste | GALERIE FOTO

În Washington DC a fost decretată stare de alertă, duminică. De altfel, după mai multe seri de violențe de stradă, în care au fost raportate cazuri de vandalism, în mai multe orașe a fost decretată starea de urgență pentru a limita deplasările cetățenilor.

Protestele și actele de vandalism continuă în SUA, ca reacție la un abuz care a scandalizat opinia publică internațională și a redeschis discuțiile privind discriminarea. George Floyd s-a stins din viață pe 25 mai în timpul unei arestări în Minneapolis. Ofițerul de poliție l-a imobilizat pe George Floyd cu genunchiul pe gât timp de mai multe minute, deși Floyd era încătușat și neînarmat și spunea în mod repetat că nu poate respira.

Protestele pașnice și actele de vandalism au continuat în SUA, în ciuda decretării stării de asediu și a amenințărilor președintelui Donald Trump privind utilizarea armatei pentru a pune capăt revoltelor generate de moartea lui George Floyd.

Polițiștii au tras în demonstranți cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, pentru a-i permite liderului de la Casa Albă să meargă la Biserica Președinților, unde s-a oprit pentru a face poze cu Biblia în mână. În direct la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei, Bogdan Banu, un român stabilit în SUA, a povestit cum a fost pregătită vizita lui Donald Trump la această biserică și cum au fost curățate inscripțiile de pe pereți de un număr mare de lucrători mobilizați la prima oră a dimineții.

FOTO: Bogdan Banu