Vremea de Crăciun: Temperaturi de până la 15 grade în sud

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă.

În zilele de 25 şi 26 decembrie, temperaturile urmează să atingă valori de până la 15 grade Celsius, în partea de sud a ţării, anunță  Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit ANM, atât pe 25, cât şi pe 26 decembrie, vremea va fi caldă, mult mai caldă pentru această perioadă, cu maxime ce vor porni de la 4-5 grade Celsius în centrul şi în extremitatea de nord-vest a teritoriului, până spre 14-15 grade în partea de sud.

Aceste valori vor fi cu 5, chiar 10-11 grade mai mari decât ar trebuie să se înregistreze la această dată. În mod normal, în această perioadă ar trebuie să avem temperaturi de 3 grade, susțin specialiștii de la ANM.

Temperaturile minime vor fi, de asemenea, în creştere şi se vor îndrepta către valori pozitive în mare parte din ţară.

Dacă vor mai apărea valori sub zero grade vor fi de – 3, cel mult – 4 grade Celsius, în depresiuni.

Precipitaţii nu vor fi aproape deloc. Acestea îşi vor face apariţia doar prin partea de nord a ţării, cu unele înnorări şi precipitaţii slabe în mod deosebit în nordul Carpaţilor Orientali, acolo unde se vor semnala precipitaţii mixte, sub formă de ninsoare pe crestele montane, iar în zonele mai joase sub formă de lapoviţă, dar şi ploaie slabă, mai spun meteorologii.

În Bucureşti, vremea va fi bună, în general frumoasă, cu un cer mai mult variabil şi temperaturi maxime destul de ridicate până spre 10-11 grade Celsius, atât luni cât şi marţi.

În acelaşi timp, în Capitală, valorile minime vor fi uşor negative, cuprinse între -1 şi -2 grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS