Confidenţialitate

Vremea caldă pe final de octombrie atrage turiștii pe litoral | AUDIO

Temperaturile surprinzător de ridicate pentru sfârșit de octombrie au atras pe plajele de pe litoral o mulțime de turiști, dar și localnici. Este cel mai călduros week-end de octombrie din ultimii 50 de ani, spun meteorologii. Multe hoteluri sunt deschise, iar terasele cherhanalelor au fost pline.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși suntem în octombrie, temperaturile pe litoral au atins în acest week-end și 30 de grade. Turiștii care iubesc marea dau mereu o fugă pe litoral. Nu e weekend pe care să îl sară, dar acum spun că au venit:

Special pentru mare, special pentru copii, să se bucure, cred că de ultimul week-end ce pare să fie de vară. Nu ne așteptam să fie atât de cald în octombrie. Să vedem cum va fi weekendul viitor. Vremea asta ne pune pe gânduri, Eu, câteodată, nici vara din cauză că e rece, dar acum e foarte bună”.

Apa mării de un turcoaz perfect, razele calde ale soarelui, valurile calme sunt la fel ca in mijlocul verii:

O zi perfectă de vară, de mișcare, de plajă și de baie. Am intrat în apă, am stat cam vreo 20 de minute. E caldă. Calendarul zice că octombrie dar este o zi autentică de vară. Ne place foarte mult”.

Hotelierii, mai ales cei din Mamaia și Eforie, încă au turiști, iar cherhanalele de pe malul mării sunt pline cu clienți serviți cu produse tradiționale pescărești.

Vreme frumoasă va fi și in perioada următoare, anunță meteorologul Mirabela Stamat:

Avem o toamnă care continuă cu temperaturi deosebit de ridicate și cu un aspect foarte plăcut pe tot teritoriul Dobrogei”.

Și, pe lângă atracția mării, litoralul este o zonă plină de destinații istorice, turistice, care pot fi vizitate in orice anotimp.

Sursa foto: Ghiulfer Predescu/ Europa FM