Confidenţialitate

Vrancea: Zeci de amenzi la înmormântarea bărbatului decedat pe terasa unui motel, lovit de o roată

Zeci de amenzi au fost date de polițiștii din Vrancea după o înmormântare la care au participat circa 150 de persoane.

Cortegiul funerar l-a însoțit pe fostul bulibașă al romilor tradiționali, care săptămâna trecută a avut parte de o moarte șocantă, după ce roata unui camion, desprinsă din mers, l-a lovit în timp ce se afla la o terasă pe marginea DN2.

Fostul bulibașă a fost condus pe ultimul drum sub privirile atente ale polițiștilor și jandarmilor, care s-au asigurat că nu sunt incidente în trafic sau probleme cu încălcarea ordinii și liniștii publice. Cortegiul l-a însoțit în liniște pe așa-numitul rege al romilor tradiționali, fără muzică, iar înmormântarea nu a fost urmată de o pomană tradițională.

Au existat însă printre cei 150 de participanți care s-au alăturat cortegiului și persoane care nu au purtat mască de protecție, acestea fiind sancționate. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache:

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.500 de lei. Polițiștii continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor care n-au respectat regulile.

Fostul bulibașă se afla pe terasa unui motel, săptămâna trecută, și era live pe Facebook când roata desprinsă de la camionul aflat în mers pe DN2 l-a lovit. Potrivit anchetatorilor, roata a străbătut o distanță de peste 100 de metri și a urcat în viteză mai multe trepte ale terasei, izbindu-l pe bărbat în plin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader