Confidenţialitate

Vrancea: Un localnic s-a trezit cu o rachetă antigrindină în curte

O rachetă antigrindină de aproape o jumătate de metru a căzut într-o curte din comuna Biliești, judetul Vrancea. În cădere, a atins și firele de electricitate, lăsând gospodăria fără curent.

Este pentru a doua oară când proprietarul gospodăriei se trezește în curte cu o rachetă antigrindină care, dacă ar fi surprins pe cineva, ar fi putut provoca o tragedie.

În Vrancea, județ considerat polul grindinei din țară, se trag rachete antigrindină care să transforme gheața din nori în ploaie curată încă din aprilie.

Mai ales în ultimele zile s-au tras astfel de rachete, din cauza instabilității prognozată de meteorologi. În plină furtună, un localnic din comuna Biliești a auzit un zgomot puternic în curte, iar când a ieșit din casă să vadă despre ce e vorba, a constatat că o rachetă antigrindină căzuse la circa 2-3 metri de casă.

De la forţa loviturii, a lăsat o gaură în ciment – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Bărbatul și-a dat seama că e vorba de o rachetă antigrindină pentru că e pentru a doua oară cînd un astfel de proiectil îi aterizează în gospodărie.

La fața locului a ajuns și poliția, dar, cu toate că, în cădere, racheta a atins firele de electricitate și a lăsat gospodăria fără curent, nu a fost începută nici o anchetă.

Racheta a fost preluată de reprezentanţii Centrului Antigrindină de la Focșani.

Cel mai probabil, proiectilul a avut o problemă și nu a explodat în aer, pentru că în mod normal rachetele antigrindină se distrug în atmosferă.