VRANCEA: Trei traficanți de droguri au fost reținuți

 

3 bărbați și o femeie au fost reținuți de procurorii DIICOT Vrancea în timp ce ridicau de la o firmă de transport internațional de mărfuri două colete cu canabis.

În pachete erau nu mai puțin de 5,3 kg de droguri, relatează corespondentul Europa FM, Claudia Toader.

Anchetatorii au stabilit că nu a fost primul transport de acest gen, țara de proveniență a drogurilor fiind Spania.

Procurorii DIICOT din Vrancea aveau de mai mult timp informații despre activitatea unei rețele de traficanți de droguri.

O parte din droguri a fost folosită pentru consumul propriu, însă cea mai mare parte a fost revândută, la un preț mai mare, în Marea Britanie.

Ca să nu bată la ochi și să poată expedia nestingheriți coletele, membrii grupării aveau acte false, realizate chiar de unul dintre ei.

Ultimele două colete trimise din Spania în România au fost interceptate de procuroii DIICOT, care i-au prins aseară în flangrant pe cei 4, 3 bărbați și o femeie, în timp ce ridicau pachetele de la sediul firmei de curierat din Satu Mare.

În colete se afla cantitatea de 5,3 kg de canabis. Totodată, procurorii DIICOT și polițiștii de la combaterea crimei organizate din Vrancea au efectuat și 8 percheziții în Focșani și Satu Mare.

Ei au ridicat aparatura folosită pentru confecționarea actelor false, laptopuri, imprimante și mai multe telefoane mobile.

Totodată, sumele de 15.500 de lei și 700 de euro au fost indisponibilizate, asupra unui autoturism fiind pus sechestru.

Toți cei 4 membri ai rețelei au fost reținuți și vor fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS