VRANCEA: Trei copii cu vârste între 6 luni şi 3 ani, nevaccinaţi, diagnosticaţi cu rujeolă

Trei copii cu vârste cuprinse între şase luni şi trei ani, care nu au fost vaccinaţi, au fost diagnosticaţi cu rujeolă în judeţul Vrancea, potrivit medicilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.

Potrivit medicului epidemiolog Janina Lazăr, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, trei cazuri de rujeolă au fost confirmate de analizele de laborator, în toate fiind vorba despre copii care nu au fost vaccinaţi şi pe care imunizarea îi putea feri de boală.

Astfel, este vorba despre trei copii diagnosticaţi cu rujeolă, unul în vârstă de şase luni, din comuna Homocea, şi doi în vârstă de trei ani, din Domneşti, care nu au fost vaccinaţi.

„Toate cazurile au fost depistate la copii nevaccinaţi, nu au legătură epidemiologică între ele. Unul dintre copii provine dintr-o familie care a venit în Vrancea dintr-un judeţ din centrul ţării, o familie migratoare, cu copii neînscrişi la medic de familie, neurmăriţi din punct de vedere medical, nevaccinaţi”, a declarat Janina Lazăr din DSP Vrancea.

Conform sursei citate, 17 persoane care au intrat în contact cu cei trei copii au fost până acum imunizate cu vaccinul ROR, dar în continuare medicii se confruntă cu refuzul unora dintre acestea de a fi vaccinate.

Judeţul Vrancea a primit, recent, de la Ministerul Sănătăţii, 6.600 de doze de vaccin ROR, care oferă imunitate împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Potrivit autorităţilor sanitare, dozele repartizate judeţului ajung până la sfîrşitul anului, atât pentru vaccinările curente, cât şi pentru imunizarea restanţierilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS