Confidenţialitate

Vrancea: Transport ilegal de porci

Un șofer din Buzău a fost amendat cu 1500 de lei inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Vrancea, după ce acesta a fost prins la Tișița în timp ce transporta porci, fără documente legale.

Bărbatul, care era proprietarul celor 35 de animale, avea acte din care reieșea că acestea ar fi trebuit să ajungă, de fapt, tot în Buzău. Toți porcii au fost sechestrați și sunt monitorizaţi.

În Vrancea autoritățile sanitar veterinare au luat o serie de măsuri pentru ca virusul pestei porcine să nu ajungă în județ.

Tîrgurile de animale sunt interzise, la fel și comercializarea furajelor, iar filtrele rutiere care supravegheaza transporturile de animale sau carne sunt peste tot. Pînă acum, măsurile au reușit să țină Vrancea departe de pestă, chiar dacă focare au fost înregistrate în județele vecine, respectiv Galați, Brăila și Buzău.

La unul dintre filtrele rutiere, la Tișița, a fost descoperit un transport illegal de porci. 35 de animale de circa 100 de kg fiecare erau transportate de la Rîmnicu Sărat, prin Vrancea.

În acte, porcii trebuiau să ajungă la Costești, tot în Buzău, în direcția opusă.

Numai că proprietarul a decis să ducă animalele la Suceava, deși nu avea documente pentru transportul interjudețean.

Toate cele 35 de animale au fost sechestrate de medicii veterinar vrînceni, care au asigurat transportul acestora, în condiții de siguranță, la destinația din acte, adică la Costești.

Aici porcii sunt monitorizați în continuare de inspectorii veterinari buzoieni.

Proprietarul a fost sancționat cu amendă de 1500 de lei, iar dacă se va dovedi că porcii nu erau sănătoși, aceștia ar putea fi sacrificați și incinerați.