Vrancea: Trafic monitorizat din elicopter pe perioada mini-vacanței de Sf. Maria

Șoferii care circulă pe relația București – Moldova trebuie să fie foarte atenți cînd ajung astăzi în județul Vrancea. Un elicoper al Poliției Române survolează DN2 E85 de-a lungul județului pentru monitorizarea traficului. Toate încălcările regulilor de circulație observate de la înălțime vor fi raportate. Acțiunea vine în sprijinul poliției rutiere din Vrancea, unde traficul are în această perioadă valori duble față de normal.

Un elicopter al Poliției Române supraveghează joi circulația pe drumurile de pe întreg teritoriul județului Vrancea.

Aparatul de zbor trimis de la București îi va ajuta pe polițiștii de la circulație să depisteze mai ușor șoferii care încalcă legea. Elicopterul a fost mobilizat în județ în contextul creşterii numărului accidentelor rutiere, dar și pe fondul depășirii valorilor normale de trafic.

Conform Poliției Rutiere, pe DN2 E85 circulă, în județul Vrancea, cîte o mie de autovehicule pe oră, dublu față de alte perioade ale anului. Explicația e aceea că e singura șosea care face legătura dintre Capitală și Moldova, dar și dintre Ucraina și Bulgaria, iar afluxul de turiști este în această perioadă foarte mare.

Valori de trafic peste normal se înregistrează, potrivit măsurătorilor, pe şoseaua de centură a Focşaniului, dar și între localitățile Golești – Slobozia Bradului, unde sunt foarte mulți comercianți la marginea șoselei. Poliția Rutieră Vrancea pregătește ample acțiuni în perioada următoare pentru a preveni pe cît posibil accidentele rutiere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS