VRANCEA: Dosarul managerului suspendat al SJU Focșani, clasat | AUDIO

Procurorii au clasat dosarul în care managerul suspendat al Spitalului Județean Focșani a fost cercetat sub acuzația de zădărnicirea combaterii bolilor.

Ancheta începuse după ce acesta a fost confirmat cu noul coronavirus, iar autoritățile l-au acuzat că a răspândit virusul în spital.

Procurorii au stabilit însă că nici unul dintre contacții săi direcți nu a fost infectat, prin urmare fapta incriminată nu există.

Constantin Mîndrilă a luat decizia de a se izola de familie la sfârșitul lunii martie, pentru a nu-i expune pe cei dragi unei eventuale infecții cu noul coronavirus, care fusese deja confirmat în cazul unor cadre medicale din spital.

La începutul lui aprilie, managerul a fost testat pozitiv și obligat de autorități să se interneze în spital, sub acuzația că se afla în autoizolare într-o pensiune unde erau și cadre medicale, cărora le-ar fi putut transmite virusul.

El a fost înlocuit în funcție de ministrul Sănătății, care a adus la spital conducere militară. Ancheta procurorilor a stabilit însă că apartamentul în care stătea la pensiune era izolat de restul încpăerilor, avea intrare separată, iar acest lucru era cunoscut și de Direcția de Sănătate Publică. Practic, întrunea toate condițiile și nu se impunea internarea, având în vedere că era asimptomatic.

Mai mult, procurorii au stabilit că nici una dintre persoanele considerate contacți direcți ai lui Mîndrilă nu a fost infectată, toate testele având rezultate negative. În aceste condiții, având în vedere că nu a existat fapta incriminată, iar Constantin Mîndrilă nu a îmbolnăvit pe nimeni, procurorii au decis clasarea dosarului.

El a stat internat mai bine de o lună în spital, pe toată perioada fiind asimptomatic.

A fost suspendat din funcție după 30 de zile, pentru incapacitatea de a-și desfășura activitatea, clauză prevăzută în contractul de management. El poate reveni oricând în funcție, în cazul în care își dorește acest lucru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS