Confidenţialitate

Vrancea: Primarul din Mărășești nu mai are voie să meargă la primărie și nici să stea de vorbă cu unii angajați

Primarul din Mărășești, Vrancea, nu mai are voie să-și exercite funcția în care a fost ales. Este decizia procurorilor, impusă prin măsura controlului judiciar sub care se află acesta. Primarul nu mai are voie să meargă la primărie și nici să stea de vorbă cu angajații instituției care au calitate de martori în dosarul în care este cercetat.

Primarul din Mărășești a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile luna trecută de instanță.

Valerică Chitic a fost la un pas de arestul preventiv, cerut de procurori, după ce în iunie acesta a devenit suspect într-un dosar în care îi sunt aduse mai multe acuzații, printre care folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, instigare la abuz în serviciu, delapidare, instigare la fals intelectual și constituirea unui grup infracțional organizat.

Pe parcursul anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au descoperit și alte fapte penale, astfel că pe lista infracțiunilor pentru care era cercetat deja primarul s-au adăugat și cele de luare de mită și furt de curent electric.

Acum, procurorii îi interzic lui Chitic să-și mai exercite atribuțiile de primar.

Aceștia i-au transmis că nu mai are voie să calce în primărie, ca măsură suplimentară a controlului judiciar și, implicit, să mai semneze vreun document.

Interdicția se aplică de joi, dar deocamdată aceasta nu a fost transmisă și Prefecturii Vrancea.

Citește și: Vrancea: Problemele podului de la Vadu Roșca, al cărui picior s-a surpat în aprilie, sunt vechi de 40 de ani, arată expertiza. „Oricum cădea” | AUDIO

Foto: Facebook / Primăria Orașului Mărășești