VRANCEA: Polițiștii au destructurat o bandă de hoți

Polițiștii din Focșani au reușit să destructureze o bandă de hoți care a dat spargere după spargere, din decembrie pînă zilele trecute, care au furat tot ce le-a picat în mînă.

Ținta predilectă – locuințele, dar nu s-au dat înapoi nici să fure 500 de litri de combustibil dintr-un TIR parcat pe marginea DN2.

Paguba se ridică la nu mai puțin de 100 de mii de euro – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Polițiștii de la investigații criminale au efectuat 11 percheziții, atît în Focșani, cît și în alte 3 comune din județul Vrancea, la locuințele unor persoane suspectate că ar fi fost implicate într-o serie de spargeri.

Bănuielile anchetatorilor s-au adeverit, pentru că în casele percheziționate au fost descoperite mai multe bunuri furate.

Spargerile au început în decembrie, iar pînă acum hoții au reușit să fure o serie de bunuri în valoare de 100 de mii de euro.

Spărgătorii luau tot ce le cădea în mînă, indiferent că era de valoare sau nu, de la bijterii, ceasuri, parfumuri și telefoane mobile până la scule și unelte electrice sau chiar haine și încălțăminte.

O parte dintre bunurile furate au fost păstrate și folosite de spărgători, dar cele mai multe au fost vîndute.

6 persoane au fost reținute, printre acestea și un tînăr de 19 ani și un bărbat de 61 de ani care au furat o jumătate de tonă de combustibil dintr-un TIR parcat pe DN2E85 în afara municipiului Focșani.

Cei 6 vor ajunge în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS