Confidenţialitate

Vrancea: Polițist dat afară din serviciu și anchetat de DIICOT după ce a scos sistemele GPS de pe 3 mașini de poliție | AUDIO

Un polițist din Vrancea a fost dat afară din serviciu și este anchetat de procurorii DIICOT după ce a scos sistemele GPS de pe 3 autospeciale de poliție. Bărbatul, agent la Poliția Municipiului Focșani, era angajat în poliție din 2018, iar contractul de muncă i-a fost desfăcut în urma unei anchete interne derulată de superiorii săi în ultima săptămână.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totul a început săptămâna trecută, când s-a constatat că 3 autospeciale ale IPJ Vrancea, toate aflate la biroul de ordine publică al Poliției Municipiului Focșani, nu mai au sisteme GPS.

Inițial a fost chemată echipa de mentenanță, mai ales că sistemele au fost montate de numai 2 luni. S-a constatat însă că dispozitivele nu mai funcționau pentru că nu mai existau fizic pe cele 3 mașini de poliție.

Nu a durat mult până să se descopere că în cazul tuturor celor 3 mașini întreruperea comunicațiilor a avut loc în turele unui singur agent de poliție. A început imediat o anchetă internă, dar conducerea IPJ Vrancea i-a sesizat și pe procurori.

Dosarul său a ajuns la DIICOT, el fiind cercetat pentru distrugere, furt și alterarea integrităţii datelor informatice. Dacă ancheta penală continuă, cea internă s-a încheiat, iar în urma a tot ce s-a întâmplat bărbatul a fost dat afară din poliție. El era angajat al IPJ Vrancea din anul 2018, iar acum raporturile de serviciu s-au încheiat, conform prevederilor din statutul polițistului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Sucevean care a pretins ani la rând că este avocat, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare | AUDIO