Confidenţialitate

Sucevean care a pretins ani la rând că este avocat, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare | AUDIO

Un bărbat din Suceava, care a pretins timp de mai mulți ani că este avocat, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. El a luat bani frumoși de la clienții pe care i-a reprezentat în instanță. Falsul avocat a fost încarcerat la Penitenciarul Botoșani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2016-2019,Traian Halip a păcălit mai mulți oameni după ce a pretins că este avocat și le-a cerut onorariu pentru serviciile sale. Suceveanul și-a reprezentat clienții în instanță în procese de partaj sau de stabilire a domiciliului. Printre cei înșelați se numără și o mamă care voia să obțină în instanță pensie alimentară.

Bărbatul de 66 de ani a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru înșelăciune, în timp ce acuzația că a exercitat fără drept profesia de avocat s-a prescris.

Pe de altă parte, suceveanul le-a spus anchetatorilor că nu a înșelat pe nimeni pentru că avea deschisă o fundație umanitară prin care se ocupa de apărarea drepturilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Percheziții la traficanții de droguri din mai multe județe ale țării. Peste 40 de persoane urmează să fie audiate | VIDEO