Confidenţialitate

Vrancea: Peste 20 de localități afectate după ploile abundente

Peste 20 de localităţi din Vrancea au fost afectate în urma ploilor abundente, iar numărătoarea continuă. Cele mai mari probleme sunt în zona de munte a județului, unde viiturile rapide şi torenţii veniți de pe versanți au distrus totul în cale.

Sunt case izolate, drumuri rupte, gospodării inundate şi sute de oameni  mobilizați pentru înlăturarea efectelor ploilor. Drumul județean 205M, la intrare în comuna Nistorești, a fost complet distrus pe o lungime de peste 50 de metri. În această zonă se intervine de joi, iar după câteva ore în care pe această șosea nu s-a circulat deloc, traficul a fost redeschis, cu restricții de tonaj pentru mașinile de peste 3,5 tone.

Ploile abundente au inundat curți, gospodării, case, au afectat podețe de acces în proprietăți și au adus zeci de tone de aluviuni, resturi vegetale, bușteni și chiar copaci întregi pe carosabil.

Cele mai afectate drumuri au fost DN 2D, pe raza localităților Bîrsești, Tulnici, Lepșa și Greșu, DJ 205 D, Valea Sării-Paltin-Năruja- Nereju-Brădăcești; DN 2 E 85 în zona localităților Domnești și Haret, DN 2N și DN 2R, unde au fost aduse cantități mari de aluviuni.

De altfel, DN2N a fost închis temporar, la Jitia, unde apele umflate ale râului Râmnic. Sărat au distrus un podeţ, izolând aproximativ 70 de case situate pe malul drept al răului. Vrancea rămâne sub avertizare cod galben de ploi. Iar până sâmbătă noaptea, pentru 4 râuri din județ există o avertizare cod portocaliu de inundații.