Confidenţialitate

Vrancea: O fată de 14 ani, dată dispărută de părinți. Când a fost găsită s-a aflat că a fugit ca să scape de bătăile de acasă

Un caz clasic de dispariție a unei minore s-a transformat într-o anchetă a poliției pentru violență domestică. S-a întâmplat în Vrancea, unde o adolescentă de 14 ani, dată dispărută de părinți, a fost găsită după ore de căutări într-o pădure. S-a dovedit că fata fugise de acasă ca să scape de bătăile pe care le încasa de la părinți.

Dispariția fetei de 14 ani a fost anunțată joi dimineață, la 112, de mama ei. Ea le-a spus polițiștilor că adolescenta a plecat de acasă la un prieten, dar nu a mai revenit.

Cum nici unul dintre prieteni sau colegi nu știa nimic de ea, au început căutările.

Câteva ore bune polițiști, jandarmi, pompieri, salvamontiști și localnici au periat zona localității Paltin și împrejurimile. Într-un final, fata a fost găsită în pădure. Era bine și nu părea să fi suferit vreo vătămare.

Dar, așa cum impun procedurile, adolescenta a fost supusă unei evaluări medicale făcută de echipajul ambulanței ajunsă la fața locului. S-a dovedit că adolescenta avea pe corp mai multe traumatisme, unele mai vechi, altele recente.

Fata le-a mărturisit medicilor că părinții săi o băteau frecvent și fugise de acasă să scape de agresiunile fizice.

Poliția a deschis un dosar de cercetare penală, iar pentru ambii părinți ai fete au fost emise ordine de protecție provizorii. Cei doi sunt anchetați pentru violență domestică, iar pe perioada cât va exista ordin de protecție vor fi monitorizați cu brățări electronice.

Cazul a ajuns și în atenția Direcției pentru Protecția Copilului, iar adolescenta va primi suportuil necesar și consiliere psihologică pentru a trece peste traumele suferite.

Foto: Shutterstock

Citește și: O profesoară din Cluj va primi 30.000 lei după ce doi foşti elevi au ironizat-o pe reţelele sociale. Părinții acestora vor plăti despăgubirile