VRANCEA: Marș împotriva violenței

Elevii Liceului Simion Mehedinți din comuna vrânceană Vidra au mărșăluit în tăcere pe străzile din localitate, dar și pe o porțiune a DN2D, în semn de protest împotriva violenței de orice fel.

Armele cu care au luptat împotriva violenței au fost liniștea deplină și florile pe care le-au ținut în mână. Alături le-au fost toți profesorii, iar pe traseu li s-au alăturat și localnici, impresionați de mesajul transmis de elevi.

Elevii au pornit în marșul tăcerii din fața liceului și au mers până la primărie, unde au îngenuncheat și au aplaudat în semn de încurajare pentru toate victimele violenței, indiferent de forma acesteia. Sutele de elevi ai liceului au păstrat o tăcere mormântală, iar fiecare dintre ei a purtat o piesă vestimentară de culoare albă. Ei au afișat pancarte cu mesaje anti-violență și au purtat flori albe, atât narcise, cât și ramuri de pomi înfloriți.

Alături le-au fost toți profesorii, care nu numai că le-au oferit tot sprijinul, dar i-au și încurajat, pentru a fi siguri că mesajul lor ajunge mai departe. Localnicii au fost impresionați de inițiativa liceenilor, iar unii dintre ei chiar s-au alăturat protestului tăcut, pe traseu.

Acțiunea liceenilor vine după ce în urmă cu două săptămână o elevă a liceului a fost bătută crunt de un bărbat cu care abia începuse o relație. Tânăra de 18 ani este în comă de atunci, iar medicii sunt rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire.

Individul care a adus-o în pragul morții a fost arestat preventiv.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS