VRANCEA: Focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni | AUDIO

Nu mai puțin de 21 de pacienți internați în unitatea medicală au fost confirmați cu noul coronavirus.

Deși ancheta epidemiologică s-a finalizat, nu se știe care e sursa infecției. Cu toții sunt asimptomatici, dar preventiv au fost sau urmează să fie transferați la unitățile suport pentru COVID din Focșani și Adjud

Testele efectuate în rândul pacienților care sunt internați la spitalul de psihiatrie cronici Dumbrăveni au scos la iveală că nu mai puțin de 21 dintre aceștia sunt infectați cu noul coronavirus.

Rezultatul a fost surprinzător pentru medici și autorități, nici unul dintre pacienți neavând simprome specifice COVID-19. Chiar dacă sunt asiptomatici, având în vedere că e vorba de pacienți cu nevoi speciale, s-a luat decizia să fie transferați la unități suport pentru COVID.

Un prim pacient, care este dependent de insulină și are și cardiopatie ischemică, a ajuns deja la spitalul din Adjud, unitate suport, unde vor fi transferați alți 10 pacienți de la Dumbrăveni.

Ceilalți 10 urmează să fie internați în secția infecțioase a Spitalului Județean Focșani. Nu se știe cum s-au îmbolnăvit cei 21 de pacienți, dar nu este exclus ca virusul să fi fost adus de unul dintre pacienți, mai ales că majoritatea cazurilor au ajuns la spitalul din Dumbrăveni, după ce secția de psihiatrie a spitalului județean Focșani a intrat în carantină, tot din cauza noului coronavirus.

La Spitalul din Dumbrăveni rămân 30 de pacienți care vor fi supravegheați și monitorizați cu mare atenție, ale căror teste pentru depistarea infecției cu SARS-CoV2 au ieșit negative.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS