VRANCEA: Femeie depistată cu Covid-19 după ce a fost internată în trei spitale

E anchetă la spitalul din Panciu, ferit până acum de infecțiile cu noul coronavirus, după ce o femeie internată în unitatea sanitară a fost confirmată cu COVID-19.

Rezultatele testelor au venit însă după ce bolnava a fost transferată la alte două spitale, cel din Focșani și cel din Adjud.

Mai multe cadre medicale de la spitalul din Panciu care au intrat în contact cu bolnava au fost testate, iar Direcția de Sănătate Publică verifică dacă a fost respectat protocolul de internare.

Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică la Spitalul Orăşenesc Panciu, după ce o femeie a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

Ea a ajuns la Panciu, unde a fost internată cu diagnosticul de pneumonie interstițială.

Pentru că tratamentul nu dădea rezultate, pacienta a fost transferată la spitalul județean Focșani, de unde a fost apoi trimisă la spitalul municipal Adjud, unitate suport pentru COVID-19.

Abia la Adjud a fost testată pentru coronavirus, iar ancheta a început când testul a ieșit pozitiv.

DSP vrea să afle condițiile în care pacienta a fost internată la Panciu și dacă protocolul de internare a fost respectat.

Reprezentanții spitalul susțin că pacientei i s-a făcut triajul epidemiologic, așa cum cer protocoalele.

Ea nu avea temperatură ori alte simptome specifice COVID-19, iar hotărîrea de a fi internată a fost luată de medicul specilaist după efectuarea unei radiografii pulmonare.

Mai mulți angajați ai spitalului din Panciu, care au intrat în contact cu bolnava, au fost testați, iar o altă anchetă epidemiologică are loc și la locul de muncă al femeii

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS