Confidenţialitate

Vrancea: Crește numărul cazurilor de infectare cu Covid 19 | AUDIO

Unul din cele 14 decese din cauza COVID-19 raportate astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică este din Vrancea.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a început să crească și în Vrancea, județ care săptămâni bune nu a avut nici un caz de îmbolnăvire.

Din prima jumătate a lunii iunie nu a mai fost raportat nici un deces COVID, dar în ultimele 2 săptrămîni, odată cu creșterea numărului de cazuri, încep să apară și complicațiile. Au fost două decese în ultimele două zile, iar numărul persoanelor care au murit în decursul a două săptămîni se ridică la 4.

Cei 4 bolnavi erau internați și, cu toate că nu se cunoșteau și proveneau din localități diferite,  aveau în comun faptul că nu făcuseră vaccinul anti-COVID. În plus, în cazul tuturor s-a stabilit că erau infectați cu varianta Delta a coronavirusului.

În cazul ultimelor două decese este vorba despre doi bărbați, unul de 52 de ani, din Mărășești, celălalt de 65, din Focșani. Acesta din urmă era internat la terapie intensivă, unde se mai află încă doi pacienți în stare gravă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader