Vrancea: Competiţiile sportive , amânate iar slujbele la biserică devansate din cauza caniculei

Toate competiţiile sportive programate, sâmbătă, în judeţul Vrancea au fost amânate din cauza temperaturilor extrem de ridicate care se vor înregistra. De asemenea, prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, a solicitat derularea cât mai devreme cu putinţă a ceremoniilor religioase care vor avea loc la acest sfârşit de săpămână şi a cerut dublarea personalului medical de la UPU din Spitalul Judeţean Focşani.

Deciziile au fost anunţate, vineri, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea, ca urmare a avertizărilor meteorologice care anunţă temperaturi de peste 40 de grade.

Pentru a nu apărea probleme pe fondul caniculei, CJSU Vrancea a dispus amânarea competiţiilor sportive programate pentru acest sfârşit de săptămână, urmând a se desfăşura la o dată ulterioară, când judeţul nu se va afla sub cod roşu. De caniculă.

Totodată, s-a recomandat derularea, cât mai devreme cu putinţă, a ceremoniilor religioase care vor avea loc la acest sfârşit de săptămână.

”S-a luat măsura transmiterii unei solicitări către Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei prin care se recomandă menţinerea deschisă a lăcaşurilor de cult de pe raza municipiilor şi oraşelor din judeţul Vrancea pentru a permite adăpostirea persoanelor vulnerabile care solicită sprijin şi menţinerea în stare de funcţiune, acolo unde este posibil, a aparatelor de climatizare, desfăşurarea slujbelor religioase sau a altor activităţi într-un interval de timp care să nu depăşească ora 11.00 şi avertizarea enoriaşilor cu privire la retragerea cât mai rapidă către locuinţe”, a declarant prefectul Sorin Hornea.

De asemenea, s-a dispus şi dublarea personalului medical de la Uitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.

”Am solicitat conducerii Spitalului Judeţean« Sf. Pantelimon» Focşani, dublarea personalului de gardă pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). Pe lângă acestea, recomandările CJSU vizează şi folosirea spaţiilor publice, care dispun de instalaţii de aer condiţionat, de către cetăţenii aflaţi în tranzit şi care au nevoie să evite expunerea la temperaturi extreme“, a mai declarat prefectul Sorin Hornea.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică, în Vrancea, doar 18 localităţi au amenajate în zilele caniculare puncte în care oamenii să primească un pahar cu apă şi primul ajutor în caz de leşin.

La Focşani şi la Adjud sunt câte cinci puncte de prim-ajutor, la Odobeşti sunt trei puncte, în Mărăşeşti – două, iar la Panciu funcţionează un singur punct de prim-ajutor. Câte unul sau două astfel de puncte mai sunt în localităţile Năneşti, Tătăranu, Slobozia Ciorăşti, Soveja, Vrîncioaia, Bîrseşti, Negrileşti, Corbiţa, Boloteşti, Broşteni, Gologanu, Păuneşti şi Păuleşti.

Potrivit meteorologilor. Judeţul Vrancea se va afla, sâ,bătă, sub cod roşi de caniculă, fiind aşteptate temeraturi care vor depăşi 40 de grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS