Confidenţialitate

Vrancea: CJ are de recuperat peste 250 de mii de lei de la 6 foști și actuali parlamentari PSD | AUDIO

Consiliul Județean Vrancea are de recuperat peste 250 de mii de lei de la 6 foști și actuali parlamentari PSD, ale căror cabinete parlamentare au avut paza plătită cu bani de la bugetul județean.

Administrația a avut câștig de cauză în unele procese, iar altele sunt pe rol.

Deși banii plătiți pentru pază au fost imputați de Curtea de Conturi încă de acum 5 ani, abia acum s-a reunțat la paza clădirii PSD, transmite corespondentul Europa FM.

Cristian Dumitrescu, Petru Filip, Angel Tîlvăr, Victor Roman, Miron Mitrea şi Ciprian Nica sunt cei 6 foști sau actuali parlamentari PSD ale căror cabinetel parlamentare deschise în sediul PSD Vrancea au fost păzite pe bani de la buget.

Clădirea în care funcționează filiala PSD se află în patrimoniul Consiliului Județean, iar paza era plătită din bani de la bugetul județean. În urmă cu 5 ani, Curtea de Conturi a dispus recuperarea contravalorii serviciilor de pază de la cabuinetele parlamnentare. Au început procesele în instanță, dar obiectivul a fost păzit în continuare.

Atât la Consiliul Județean cât și la PSD, era același președinte, Marian Oprișan.

Noul președinte al Consiliului, Cătălin Toma, a dispus ca de acum înainte clădirea PSD să nu mai fie păzită.

Paza se mută la sediul fostei prefecturi, a anunțat acesta, o clădire de patrimoniu care s-a aflat mai mulți ani în reabilitare și care acum se află în faza de recepție finală.

Din cei peste 250 de mii de lei plătiți pînă acum de la buget pentru paza cabinetelor parlamentare nu s-a recuperat, deocamdată, decât o mică parte. În cazul în care parlamentarii care au pierdut deja în instanță nu-și achită datoriile, aceștia ar putea fi executați silit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader