Confidenţialitate

Vrancea: Ciobanul unei stâne unde peste 100 de animale au fost ucise de animale sălbatice în acest weekend va primi despăgubiri de la Ministerul Mediului | AUDIO

Ciobanul unei stâne din județul Vrancea va primi despăgubiri de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în valoare de 56.000 de lei, după atacul fără precedent al animalelor sălbatice. Urșii și lupii au decimat oile și caprele într-un atac despre care autoritățile de mediu din județ spun că e cel mai grav înregistrat vreodată în zona respectivă. Peste 100 de animale au fost ucise, iar circa 20 sunt dispărute, fiind, cel mai probabil, mâncate de sălbăticiuni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atacul a fost înregistrat pe timpul nopții, la o stână de la marginea comunei Bârsești, o localitate din zona de munte a județului Vrancea. Ciobanul a fost cel care a descoperit incidentul, dimineață, anunțînd imediat autoritățile.

O comisie mixtă care a ajuns imediat la fața locului a constatat că sălbăticiunile au făcut un adevărat carnagiu: 106 oi și 8 capre au căzut pradă animalelor sălbatice. Autoritățile de mediu spun că a fost un atac cumulat. Primii au fost urșii, care au distrus stâna. Oile și caprele care au scăpat de urs au plecat, fiind apoi încolțite de lupi.

Oficialii de mediu spun e cel mai grav atac înregistrat vreodată în pădurile din zonă. Un atac similar, dar de dimensiuni mult mai reduse, avusese loc în zona respectivă și cu o săptămână înainte. Administratorul fondului de vânătoare luase toate măsurile legale pentru a preveni astfel de atacuri, dar acestea s-au dovedit zadarnice.

Ciobanul urmează să primească despăgubiri de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în sumă de 56 de mii de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vrancea: Un bărbat a fost împușcat mortal de un prieten aflat ilegal la o vânătoare, după ce a fost confundat cu un mistreț