Confidenţialitate

Vrancea: Cinci poduri aflate în stare de degradare gravă nu reprezintă un risc pentru trafic, au concluzionat specialiștii în urma unor evaluări

Cinci poduri din Vrancea, amplasate pe un drum national, care sunt atât de degradate încât par să mai aibă puțin să se dărâme, nu reprezintă în acest moment nici un risc pentru trafic. Este concluzia specialiștilor în urma unei evaluări pe teren, după ce imagini cu unul dintre poduri au apărut în spațiul public și au generat o serie de reacții și critici.

Totuși, chiar dacă nu există un risc iminent, podurile trebuie reabilitate cât mai repede, iar pentru asta urmează să fie făcute expertize.

Podurile sunt situate pe Drumul Național 2 N și au toate mai bine de 70 de ani de când au fost construite. Nu au fost niciodată reabilitate, ci doar reparate și cârpite, atunci cînd a fost nevoie, cele mai recente măsuri vizând stabilizarea albiei râului Rm. Sărat, astfel încît să nu le afecteze structura.

După apariția unor imagini cu unul dintre poduri, în care părea că stă să se dărâme, specialiștii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău au făcut verificăriu la fața locului.

Iar concluzia specialiștilor a fost că pe toate cele 5 poduri traficul rutier se poate desfășura. Nu însă și cel pietonal, pentru că parapeții de siguranță și trotuarele sunt în stare avansată de degradare și trebuie înlocuite complet.

Partea carosabilă e bună, iar rezistența e în cote de siguranță.

Totuși, comisia DRDP a stabilit că este nevoie de reabilitarea podurilor, iar primul pas va fi realizarea unor expertize tehnice.

Acestea vor stabili cât de degradate sunt podurile, precum și modul în care trebuie reabilitate și puse în siguranță.

Autoritățile din Vrancea speră ca expertizele să fie gata cât mai repede, pentru ca și lucrările să înceapă cu prioritate.

Foto: Vrancea24.ro

Citește și: DIICOT: Traficanți de droguri din București, arestați preventiv după ce au fost prinși cu peste 4 kilograme de cocaină | AUDIO