Confidenţialitate

Vrancea: Bărbat cercetat pentru înșelăciune și evaziune fiscală după ce s-a descoperit că vindea mașini avariate în România | AUDIO

Percheziții în Vrancea la firme de dezmembrări, după ce s-a descoperit că un bărbat aducea în țară mașini avariate, pe care apoi le vindea ca bune. De 6 ani funcționa rețeta, iar pe piață au ajuns în acest fel o mulțime de rable refăcute, dar și piese de mașini. Bărbatul de 35 de ani este cercetat în acest dosar pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

Totul ar fi început în anul 2015, când bărbatul a adus în țară primele mașini avariate. Le dezmembra acasă, apoi le vindea pe bucăți, pe site-uri de specialitate. În timp, și-a dezvoltat o adevărată afacere, ajungând inclusiv să ducă unele dintre mașinile avariate în service pentru reparații.

Apoi le vindea, fără să le spună cumpărătorilor ceva despre istoricul mașinilor, care astfel habar nu aveau pe ce dau banii. Cele mai multe tranzacții nu erau declarate, astfel că bugetul de stat a fost păgubit prin neplata impozitelor aferente acestora.

Nu se știe deocamdată care este paguba produsă, cercetările fiind în curs. Bărbatul este acuzat de evaziune fiscală și de înșelăciune. În urma perchezițiilor, au fost identificate piese și subansambluri auto, mașini avariate și documente. De asemenea, polițiștii au găsit acasă la bărbat peste 20 de mii de lei și 1400 de euro, bani proveniți din tranzațiile ilegale.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Mangalia: Proprietarii clădirilor lăsate în paragină vor fi supraimpozitați cu până la 500% anual dacă nu le îngrijesc | AUDIO

Autor: Claudia Toader

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.